2010-05-07

Är du också en drömmare?

Jag tror att vi alla är drömmare mer eller mindre. Vissa är det bara i unga dagar andra är det hela livet. Vissa uppnår aldrig sina drömmar andra gör det innan dom ens hunnit misslyckas.

Photo by Sabina Tabakovic
Man skulle kunna säga att jag misslyckas hela tiden med mina drömmar. Ena dagen vill jag börja designa klänningar, andra dagen vill jag öppna en chokladfabrik med annorlunda praliner, tredje dagen vill jag rädda världen och resa runt i fattiga länder, fjärde dagen vill jag bara vara ensam,njuta av en solnedgång och skriva klart min bok som jag så länge sen började på... och idag vill jag verkligen bli fotograf. Har alltid varit en fotograf enligt min mor. Hon sa redan när jag va lite '' du borde bli fotograf för du är så glad när du fotar''.
Älskar verkligen att betrakta den kvinnliga skönheten och jag inspireras av min egna minnen som betytt mycket för mig och den jag är idag.  Under mina fyra år som studiofotograf & modellscout på modellagenturen stockholmsgruppen, lärde jag mig hemligheten att jobba med olika typer av människor framför kameran! 0-100 åriga människor - jag älskar er alla.

Just nu är jag i en sökande period i livet, vem vet kanske är jag här för att stanna, att ständigt utforska. Livet. Jag spenderar mina timmar åt att dansa, lyssna på vackra melodier, jag filosoferar om meningen med livet. Tänker. På vad som verkligen betyder något och försöker förstå mig på verkligheten. Jag förstod den bättre förr. Vad är berömmelse? Vi hamnar ändå alla i graven. Jag vill nå ett djupt inre liv. En sann lycka som kommer från själen.
För mig är iall fall det viktigaste att man är en god människa, då har man iaf lyckats med det allra viktigaste här i livet! Att våga se det bästa i sina med-människor. Det jag börjat tycka är utmanande när andra människor armbågar sig fram och är elaka flera omgångar i rad. Men jag vill aldrig någonsin sluta ha den vackra synen på världen, som jag fortfarande har. 

Alla drömmar man har ÄR möjliga, det tror jag, man får bara skräddasy om sina drömmar ibland beroende på hur man vill att ens liv i övrigt ska se ut. Allt kan inte hända på en gång. Kanske därför många som har ''allt'' ändå inte har det viktigaste? Kärleken, den enklare men lyckligare vardagen? 

Glöm bara aldrig att vara tacksam över vad du har just nu. Att nuet är din enda verkliga framtid. Att du redan är någon. Och om du har det tufft i livet, försök se morgondagen som en dag du bestämmer dig för att förändra i alla fall en sak med!! Det kan vara : att du börjar ägna 60 sekunder varje morgon åt någon tanke som gör dig lycklig och inspirerad! Eller att bara älska dig själv oavsett stämningsläge, utan att behöva prestera och vara den duktiga?

Det var allt för mig idag!

Ha en underbar fredag. 


peace
/Sabina Tabakovic
www.sabinatabakovic.com

3 kommentarer:

 1. Det här var bloggen som blogspot.com saknade! Jag är definitivt en fan =)

  SvaraRadera
 2. tack Oriana..
  även om vi inte ses och är nära så har du alltid en plats i mitt hjärta!

  SvaraRadera
 3. och idag är du en fotograf som redan hunnit beröra hjärtan över olika delar av världen. jag älskar din konst.

  SvaraRadera